心算来潮想食意粉就决定试下铜锣湾既 @vol.1hk 呢间楼上cafe主打平民价既手工意粉 仲要唔加一.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪所有意粉类都系$118-$168既range一改「食手工意粉通常都贵贵地」同「楼上cafe食意粉都系果啲野啦」既印象( ᵒ̴̶̷᷄꒳ᵒ̴̶̷᷅ )超好彩既我星期五成功walk in系唯一一个既walk in spot.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪建议大家想食要提早预约◦ 自制龙虾汁蟹肉寛条面人人都叫既餐厅招牌菜(˙𐃷˙)龙虾汁好浓郁 加埋蟹肉碎依附系每条面条上每啖都充满鲜味 同时唔过咸寛条面我期望系更加寛既 但佢既口感我都喜欢.ᐟ‪‪‬唔会太靭又唔会太软 附送既多士有少少莫名其妙 佢不至于多汁到可以送包啊 件多士又唔系特别好食◦ 烟三文鱼墨鱼汁手工圆粗面佢既墨鱼汁都几足料 唔系纯粹变左黑色都食到独有既淡淡咸鲜味配烟三文鱼我觉得唔算好夹 可能因为卖相靓啲不过我会寜愿用番墨鱼/鱿鱼( ˶'-'˶)◦ 意式香草肉丸配羊奶芝士汁佢既肉丸系猪肉丸夹杂香草调味羊奶芝士汁比我想像中无咁重口味反而系淡淡奶香咁~◦ 青柠蜂蜜梳打想清新一下而拣既 佢同时都超低糖健康人士适用(˙◁˙)见都唔少人推介佢既basqu
心算来潮想食意粉就决定试下铜锣湾既 @vol.1hk
所有意粉类都系$118-$168既range
超好彩既我星期五成功walk in
系唯一一个既walk in spot.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪
建议大家想食要提早预约

◦ 自制龙虾汁蟹肉寛条面
人人都叫既餐厅招牌菜(˙𐃷˙)
龙虾汁好浓郁 加埋蟹肉碎依附系每条面条上
每啖都充满鲜味 同时唔过咸
寛条面我期望系更加寛既 但佢既口感我都喜欢.ᐟ‪‪‬
唔会太靭又唔会太软

◦ 烟三文鱼墨鱼汁手工圆粗面
佢既墨鱼汁都几足料 唔系纯粹变左黑色
都食到独有既淡淡咸鲜味
配烟三文鱼我觉得唔算好夹 可能因为卖相靓啲
不过我会寜愿用番墨鱼/鱿鱼( ˶'-'˶)

◦ 意式香草肉丸配羊奶芝士汁
佢既肉丸系猪肉丸夹杂香草调味
羊奶芝士汁比我想像中无咁重口味
反而系淡淡奶香咁~

◦ 青柠蜂蜜梳打
想清新一下而拣既 佢同时都超低糖
健康人士适用(˙◁˙)

见都唔少人推介佢既basque cheesecake ჱ̒ ー̀֊ー́ )
但我晏昼食完两件cheesecake就无试埋佢甜品

#lastbitematters