2013-12-20
星期六行过西九龙中心,见到开左间新食肆,门口好多人排队下,望望原来系食意大利菜,再望望价钱竟然系如此既平民化!三十蚊已经叫到一个pizza,三十蚊已然有一个饭,所以决定排队拎飞等。拎飞有拎票机,唔洗叫人就可以拎到飞,方便!最后都要等左7-8个字左右到先入到去坐。先赞赞职员!见到他们是超忙的!行得超快!!但听到他们跟客人既对话真系好有礼貌!而且好细心!我格黎台的客人桌上既食物食哂,正在呆坐,跟住就有连续几位职员问他们是否仲有菜未到,然后帮他们跟进,最后食物来到后,刚才帮他们跟过食物的职员又会再问那食物是否已经有。跟住门口有几个上左少少年纪的妇人,话等得太久太累走左入黎望,职员话真系暂时冇位,知道佢地等得耐累,立即搬几张椅子出黎俾她们坐系旁边,虽然最终佢地坐,但我觉得呢种服务真系好贴心!虽然唔系serve我,但我觉得是值得加许!按钟后都要等一会先有人来写单,可能真的太忙==点了『4只辣味鸡翼』,一份『芝士焗薯角』,一份『鸡肉芝士焗饭』。先上芝士焗薯角,薯角炸得刚刚好!淡淡薯仔肉,再配上沙津酱+芝士,不错!第二上系鸡肉芝士焗饭,焗饭很有牛奶的香味,配以芝士及鸡肉,味道超浓郁!!正!爱芝士人必
跟住门口有几个上左少少年纪的妇人,话等得太久太累走左入黎望,职员话真系暂时冇位,知道佢地等得耐累,立即搬几张椅子出黎俾她们坐系旁边,虽然最终佢地坐,但我觉得呢种服务真系好贴心!虽然唔系serve我,但我觉得是值得加许! 按钟后都要等一会先有人来写单,可能真的太忙==
先上芝士焗薯角,薯角炸得刚刚好!淡淡薯仔肉,再配上沙津酱+芝士,不错! 第二上系鸡肉芝士焗饭,焗饭很有牛奶的香味,配以芝士及鸡肉,味道超浓郁!!正!爱芝士人必吃! 最后来的是辣味鸡翼,眼见差不到每一台都有份鸡翼,就知道好食! 鸡翼煎得很香口,加上点点的辣味,好吃! 最后埋单两人加埋都系七十几蚊!真系一个超抵食的意大利餐,而且都有一定水准!赞!不过都系细碟左。
可能今日系星期六,两人台都要等很久先有得吃,加上新开张,超多人等位。如果店舖再大一点,多些位就好喇,唔洗等咁耐^^