5天前 0 浏览
📍Fresh Fresh Bakery(荃湾店)最近天气冻面系想食返啲甜野,星期日咁啱经过荃锦,就去试吓长期企满人嘅面包店。舖头细细但好多款拣主打麻糬QQ球同糯米糍,真系唔可以错过🙂‍↔️麻糬QQ球外皮软滑,咬落去有淡淡嘅甜味,里面嘅馅料又香又浓,食完一口就想再尝多一口。啲糯米糍口感弹牙,包裹住唔同嘅馅料,味道清新,不会太腻,真系一个好好嘅甜品选择😋不过,我最想推介嘅系佢哋嘅特浓朱古力脆脆卷,外层香脆,里面充满浓郁嘅朱古力酱,食落去真系享受,朱古力迷一定要试🍩仲有,佢哋嘅伯爵茶海绵蛋糕都好出色,蛋糕松软,味道清香,啖啖都可以感受到伯爵茶嘅香气🍵而家仲有圣诞限定donut,外形好靓,加上节日装饰,口味上仲有薄荷同朱古力,味道特别,真系好适合圣诞气氛🎄最后,手作曲奇亦值得一试,尤其系开心果味,香脆可口,开心果嘅香味配合曲奇的甜,口感非常独特🤪
📍Fresh Fresh Bakery(荃湾店)

外卖自取