2022-08-27
🔸️Flash Coffee 🌍 Coffee📍沙田石门安群街3号京瑞广场一期地下G48号舖Flash Coffee 全港会开16 间分店。其中一间系附近开左,即管去试下。 店员提到download app有coupons用,仲可以储分同预先order,都真系几方便。由于热衷于做missions升级,所以试左不同既饮品,先出到呢个食评。Overall觉得佢地既咖啡普通,平平地都可以一试,基本上$2x已经有一杯细既用鲜奶冲既咖啡!转大size或转其他植物奶再额外加钱。基本上全部都系石门店买,只有一杯系香港站分店买,觉得两店都培训不足,叫热饮唔会主动套个瓦通纸圈隔热,只有石门其中一个店员会有呢个意识(就系第一次帮衬时个位),其他都要叫先做。🗨️ Iced Coconunt Matcha $32本人麻麻地coconut 不过见到系抹茶就试下。果然唔多喜欢阵椰味,但抹茶味浓。🗨️ Uji Matcha Latte $30试左上本个杯,以为叫番抹茶latte无死,但相对个抹茶唔浓,系咪份量有唔同?🗨️ Mocha $29呢个喜出望外,佢coco粉加落去好香,又饮到咖啡味,会encore 🗨️ Avo La
📍沙田石门安群街3号京瑞广场一期地下G48号舖
🗨️ Iced Coconunt Matcha $32
🗨️ Uji Matcha Latte $30
🗨️ Mocha $29
🗨️ Avo Latte $36
牛油果细加椰糖,甘特别梗系试下啦。都有阵牛油果味既,个人不喜欢
🗨️ Flash Yuen Yeung $36
呢个极失望,完全无茶味甘,唔知饮紧咩
🗨️ Peanut Butter Cindened Milk Latte $36
花生酱味好出,唔算好甜,但个人不喜爱
🗨️ Coco and hazHazelnut Filling Croissants $21
好好食呀,又多馅,抵食之选
🗨️ Mango Greek Style Yogurt Granola $36
比想象中细杯,唔太值得试
🗨️ Blueberry Cheesecake Filled Muffin $29
呢个外面有糖霜之类,食到周围都系,但佢个馅夹埋一齐真心好食,不过呢个价钱有啲贵。
以下全部普通货色:
🗨️ Latte $25