招聘中
月薪 (面议)
$15,000-$18,000
月薪 (面议)
2023-02-11 923 浏览
好耐冇嚟到呢度食嘢,以前屋企人成日返嚟食呢一间寿司,佢而家嘅分店已经越来越少。为咗重拾细个嘅味道,所以决定要试试价钱都差唔多,粉红色黄色都系$8.0一碟。其他嘅都唔系好贵,所以我哋决定唔睇价钱食一次。但系我发现已经冇咗泡芙、青口、三文鱼。以前有好多三文鱼寿司🍣,仲有炸虾寿司,而家基本上已经冇咗好多款式呢个盐烧五味粉三文鱼寿司,食落去油脂味丰富,仲有淡淡盐味,性价比十分之高。但系呢个好多人抢手,唔系咁容易攞到。每一次食都要食一个酸姜啊。应该味道仲系酸酸,甜甜地十分之刺激味蕾。芝士鳗鱼火祭寿司,芝士嘅味道十分之浓郁,佢系车打芝士,食落口仲软林林芝士三文鱼鱼中间寿司,寿司同油嘅脂肪比例,好均匀,食落去嘅时候,仲有黑椒香味,可能加咗黑椒粉细细个食寿司嘅时候,最钟意叫呢个八爪鱼军舰,甜甜地,份量十分满意。有细细个食既味道。但系因为寿司长时间暴露,喺呢个轨道上面,令到紫菜林晒。呢个位扣分嘅。另外一款左口鱼燃烧寿司,呢个食落去有淡淡香味,鱼味清淡,食落去甜而不利。之后我哋就不断咁净系食呢几款寿司,因为冇咗三文鱼同三文鱼腩嘅关系,争鲜寿司,已经唔好食啦,但系因为价钱好平,如果净系钟意食以上几款嘅寿司嘅

芝士三文鱼鱼中间寿司寿司同油嘅脂肪比例,好均匀,食落去嘅时候,仲有黑椒香味,可能加咗黑椒粉

。之后我哋就不断咁净系食呢几款寿司,因为冇咗三文鱼同三文鱼腩嘅关系,争鲜寿司,已经唔好食啦,但系因为价钱好平,如果净系钟意食以上几款嘅寿司嘅人,其实系一个唔错之选。