2020-05-16 445 浏览
拉面大家都一定好钟意食,但自从半年前起,味千、豚王我都唔建议大家食,咁今日就同大家介绍一间连锁既良心日式料理店😂!大家行过可以试下!果日我试左好耐无食既沾面,大门沾面既汤底应该系鱼介豚骨汤底,我要先赞赞个汤,味道系够同埋表头唔多油,相对健康少少!面条腍硬度都ok,都挂到汤!每碗都有两旧日底叉烧,都有少少肥,都还可以!大家食到最后可以问店员拎木鱼花汤加落沾面汁,加埋木鱼花汤,味道变得相对暖和,都唔错!我食果阵睇某食评网既食评真心笑左出嚟😂!有人话呢间系间好传统既拉面店!我就有点保留😂!1️⃣.舖头有水供应,但唔明白点解会系热水😐,传统既话应该系冰水。2️⃣.沾面汁唔太热,只微微暖,相对系失色D!我唔会话呢间系好正好传统,我会话呢间餐厅系地道D,岩香港人口味,同埋比较平,因为最平果款拉面都系卖$40-50,价钱相对比较贴地,所以想顶拉面瘾既朋友,都可以试试呢间良心日式餐厅。

大门叉烧沾面
大门叉烧沾面