2019-04-02
行开旺角嘅都知,女人街除左系游客天堂之外,其实两旁都有好多特色小店,今日行过见到呢间泰国野未试过,于是就走去试下啦!冬阴公汤($58)味道同平时食开嘅唔同,比较重香料味,𥚃面有2只虾,虾嘅肉质弹牙,饮落都几醒胃泰式海南鸡饭($48)鸡肉算滑,油饭有惊喜,平时食开嘅都系比较干身,呢个淋得黎又有油香,其他地方比较难食到呢种感觉😂泰式船面($50)船面响泰国系一种价廉物美嘅食物,主要卖俾船上面嘅工人,因而有呢个名出现;而正宗嘅船面系细细碗,目的避免系船上面打泻,呢间嘅船面就系正常香港size,所以又唔洗特别加大嘅😎材料就有肥牛同牛丸,汤底味浓,肉味重,加左九层塔,令成个味道带出左d鲜味青柠梳打($12)Like左舖头instagram而送嘅春卷热辣辣,脆卜卜,好食舖头细细,不过充满着人情味,帮我落单嘅男店员(其实可能系老板😂),超级用心咁介绍唔同嘅菜式😂食到一半又问我觉得点,服务好到有d吓亲😂话晒我呢个吃货正职都系做服务业,自问仲系职场新鲜人嘅时候先有呢团火咁对客,真系有啲受宠若惊😂😂
冬阴公汤($58)
泰式海南鸡饭($48)
泰式船面($50)
青柠梳打($12)
Like左舖头instagram而送嘅春卷
热辣辣,脆卜卜,好食