2024-01-26 55 浏览
啱晒!今日心血来潮嚟咗这间泰国餐厅,一入去就觉得「哗,好有色彩!」壁画劲有泰国feel,等唔切就开始嗌!火山排骨,真系震撼!巨型排骨嘅确好「惹火」,外皮㶶得啱啱好,啖啖肉咬落去好满足😍个酱汁辣辣地,香得嚟有层次,刺激到我啲味蕾根本停唔到口!话时话,椰青真系个解辣好帮手🥥清甜之中带少少椰香,仲有啲微微嘅韵味,啱晒!跟住黎𠮶碟马拉盏通菜,够晒惹味,通菜爽口得黎带麻香,仲有微微辣劲,我超级钟意!至于个蒜蓉包就真系够晒心水,外皮酥得黎里面又保持到松软,涂满咗蒜蓉,香!将佢浸入黄咖喱炒蚬里面,简直系绝配。呢个咖喱味道啱啱好,蚬仲新鲜弹牙!最后收尾嘅芒果糯米饭,芒果甜到出晒水,糯米软糯香滑,真系够哂饭后甜品嘅食感。整体嚟讲,都算系今次食得最开心、最有料嘅一餐,味道够晒正,份量多到抢镜,价钱又公道,真系食到心情都好晒呀!👍🏻💯