2016-12-14
吾知点解十二月特别多人生日 成班朋友话吾想食咁贵 我就推介左公司附近呢间食日本料理 平时去食lunch食得多 晚餐都系第一次 门面望落完全高级 吾望餐牌真系以为好贵首先当然要点日本菜必点既刺身啦五式刺身盛(三文鱼、油甘鱼、吞拿鱼、帆这立贝、三文鱼籽)职员上菜时会贴心提醒紫菜系用黎包住三文鱼籽 因为紫菜好快林 要食左先 三文鱼籽入口爆开 好正 而且每一件刺身都好厚 好新鲜 真系做到入口即溶叫左我最期待既天妇罗拼盘(海虾、广岛蚝、日本蕃薯、日本南瓜、海鳗)中意食煎炸野既人真系抗拒吾到 每一种各有特色 我觉得最好食既系日本蕃薯 外面炸到脆脆 入面软棉棉 保留到蕃薯既水分 吾会炸到干身 完全加分梅子大锅配松叶蟹海鲜+特上牛肉松叶蟹好新鲜 可以成条蟹肉拆出黎 牛肉肉质松软 入口充满牛肉味 完全无雪味 新产品 苦瓜豚肉釜饭 会点佢系因为职员坚持话吾苦 热烈推介 一上枱成班朋友都异口同声话好香 入口有脆脆既饭焦香 苦瓜话完全吾苦系呃你既 但接受到 连我呢个完全吾食苦瓜既人都食晒 为左个饭焦 真系要点黎试下 就算好饱都会食吾停口话明生日饭又点可以无蛋糕呢 叫左纽约芝士蛋糕、布丁芝士蛋糕同特浓朱古力蛋糕
五式刺身盛(三文鱼、油甘鱼、吞拿鱼、帆这立贝、三文鱼籽) 职员上菜时会贴心提醒紫菜系用黎包住三文鱼籽 因为紫菜好快林 要食左先 三文鱼籽入口爆开 好正 而且每一件 刺身都好厚 好新鲜 真系做到入口即溶 叫左我最期待既天妇罗拼盘(海虾、广岛蚝、日本蕃薯、日本南瓜、海鳗)
中意食煎炸野既人真系抗拒吾到 每一种各有特色 我觉得最好食既系日本蕃薯 外面炸到脆脆 入面软棉棉 保留到蕃薯既水分 吾会炸到干身 完全加分 梅子大锅配松叶蟹海鲜+特上牛肉
松叶蟹好新鲜 可以成条蟹肉拆出黎 牛肉肉质松软 入口充满牛肉味 完全无雪味 新产品 苦瓜豚肉釜饭 会点佢系因为职员坚持话吾苦 热烈推介 一上枱成班朋友都异口同声话好香 入口有脆脆既饭焦香 苦瓜话完全吾苦系呃你既 但接受到 连我呢个完全吾食苦瓜既人都食晒 为左个饭焦 真系要点黎试下 就算好饱都会食吾停口 话明生日饭又点可以无蛋糕呢 叫左纽约芝士蛋糕、布丁芝士蛋糕同特浓朱古力蛋糕
最中意既系布丁芝士蛋糕 弹弹既布丁配上浓浓既芝士 中和左漏既芝士味道 要我食多件都得 小插曲 突然俾个朋友发现有麒麟啤 香港好少见到有 即刻酒瘾起 要叫黎饮 我偷饮左一啖 好顺易入口 中意日本酒既朋友仔一定要试