2020-05-15
🎐莎莉忙住凑mac mac,熊妹好耐无见莎莉喇。而家mac mac 长大左小小,可以带得出街食饭,终于约到熊妹出黎见见喇。📌熊妹紧系识做去返莎莉的就脚点-观塘见面喇。apm入面咁多野食,要拣间大啲坐得舒服啲可以服侍到mac mac猪。《Table 18 Bar & Restaurant 》经apm门口扶手电梯直上就到达,地方够开扬,岩哂吹水闲聊。📌2人卡位,4人卡位同沙发位🛋️,墙上挂起五颜六色的挂钟摆设,仲有纸旗仔,感觉好似开party咁。📌午餐menu有意粉🍝、比目鱼🐟、牛仔骨🐮、肉眼排🥩,价钱$110-$140,包自助沙律吧、是日餐汤🥣同餐饮🍹,几抵食㖞。沙律吧🥗都有好多款㖞,预伴好的沙律有3,4款,另外有好多沙配料新鲜沙律菜🥬、粟米🌽、菠萝🍍、花生nuts🥜、鸭胸肉🦆冋番茄仔🍅,可以任意配撘自制沙律,再捞上沙律酱,全部都系熊妹喜爱的食物。😋📌趁主食未黎,紧系去整沙律食喇。📌登登,沙律爱好者熊妹的杰作🎨,美味丰富的沙律完成。📌呢碟就系预伴好的混合沙律盘,有通粉沙律,椰菜花鸭胸沙律,仲有火腿芝士盘,全部都试匀晒!是日餐汤先送上餐汤,是日餐汤系罗宋汤呀!酸味味,味道好浓好开胃呀!而且材
📌登登,沙律爱好者熊妹的杰作🎨,美味丰富的沙律完成。
先送上餐汤,是日餐汤系罗宋汤呀!酸味味,味道好浓好开胃呀!而且材料好丰富,啖啖都食到杂菜,好足料!
📌莎莉拣左呢款鱼,其实想俾mac mac食啲鱼鱼。
超多的面包糠!超脆口!卜卜脆好好味!
比目鱼柳无骨,鱼肉好嫩滑,白𠽌𠽌、滑嘟嘟,真系岩哂mac mac 食。
伴菜仲有忌廉薯仔🥔同西籣花🥦,全部都好够味,又够冧,呢款菜式大人细路都好岩食。
熊妹对意粉无咩兴趣,莎莉拣左鱼,咁熊妹就拣牛喇。
有三大件牛仔骨🐮,骨头位🦴唔细,牛仔骨肉好冧,炆得好够味,不过熊妹认为浓味左少少。
伴菜西籣花🥦好新鲜够爽口,南瓜🎃薯茸好重牛油味,够饱肚!
📌沙律任食,又有主食、汤同饮品,真系撑饱个肚子。
📌地方够宽大真系几好坐,餐厅外仲有几张bar枱,坐系度chill下倾下计几有feel。