餐厅: 麥記美食
资讯:

2020-03-09 731 浏览
呢间黄店真系一间好平但好好食既舖头。前排黎呢间舖头食时因为两个人都食左lunch,所以就随意叫左两个小食,但真好高质!生煎锅贴🥟外皮又脆又薄,入面既猪肉非常juicy,最抵赞系我地叫果阵个锅贴仲系热,证明野食虽平但唔马虎!小笼包就唔似锅贴,无得整定,要即叫即蒸,所以等左约10分钟。同样地,虽然平但好味😋!猪肉馅似系师傅自己做,猪肉馅唔太实👍🏻,而且好多汤汁,真好高质,难怪呢间小食店蝉联三届米芝莲街头小食推介!除左呢两款外,生煎包睇落都几好食咁😋,$10/4只,又平又抵!我觉得最难得系依个时候系香港🇭🇰,仲有一D好味😋价钱又亲民既舖头,抵到我估情侣嚟食都唔过$100,真心抵!大家记得呢个时势要去支持下D良心食肆呀!

生煎锅贴
小笼包