2024-01-07 503 浏览
呢间泰国菜嘅食店真系令我叹为观止🌟!开头就系佢哋嘅Sip Song Phad Thai,搞到我唔一定要坐飞机去泰国都得。呢条河粉系我试过最正宗嘅一次,虾仁弹牙,加上花生嘅脆,豆芽同黄豆腐嘅鲜美,真系无得输。仲有啲虾干,啖啖咸香,整体味道好夹!再嚟个Salmon Hor Bai Tong,鲑鱼嘅煮法啱晒我口味,啖啖肉松化得嚟又保持住光滑,微微粉红嘅色泽相当吸引。个辣咖喱酱搭埋新鲜青柠嘅酸味,越食越开胃😋,饭友嚟讲绝对系正!至于Kaeng Massaman Pu Nim呢,简直系夜晚嘅必备良品。炸得金黄嘅螃蟹包裹住一层浓郁嘅马萨文咖喱,微辣中又带著独特嘅坚果香气,咁浓咁滑嘅质感令人一试难忘!最后喺Sip Song,你绝对唔可以错过佢哋嘅芒果糯米饭,糯米饭香软配上芒果嘅甜,正!如果你钟意叹泰国菜,呢度真系唔好错过喇!真系打从心底嘅推介,当你尝到每一味嘅时刻,相信我,你会有"这才是泰国味"嘅感觉!🎉