2018-01-24 40 浏览
今日入元朗探朋友,顺便喺附近揾野食,见到个名几得意就决定食呢间。一入到去,个女仔就即刻招呼我哋坐低,都几殷勤。呢度嘅车仔面,面底每款$8,最少要拣三样𩠌,如果净𩠌嘅话最低消费就$30,另外仲有唔同嘅小食可以拣,所以车仔面嚟讲都算多选择。我叫左个幼面配麻辣肚丝、五香牛腩、秘制冬菇、芹菜木耳饺、韭菜饺加云南酸辣汁。个人最欣赏肚丝、牛腩同冬菇:肚丝爽口惹味,牛腩唔会太肥,够腍又入味、冬菇厚肉又软滑。天气咁干燥,我梗系叫多个洛神花蜜润一润,不过味道稍为淡咗少少。朋友就叫左粗面配香茅猪扒、蟹籽包、鱼皮饺同豆卜加腩汁。 佢话个粗面既挂汤能力唔错,又够爽口;猪扒好香口;鱼皮饺鲜甜又弹牙。小食方面,阿里山茄子个汁酸酸甜甜好开胃,如果可以炸得再香脆少少就好啦;柚子蜜鸡翼就非常香脆,而且仲有肉汁,唔会过干,配埋个柚子蜜汁简直系正。我哋食到七七八八𠮶时,人开始多,但店员唔单只无催我,仲好好礼貌咁叫我哋唔使急。虽然呢间车仔面价钱方面唔算特别平,但胜在选择多又好味,同埋服务都几好,大家入元朗都可以去试下。

一入到去,个女仔就即刻招呼我哋坐低,都几殷勤。