2018-11-23 29 浏览
今日系附近打波,打波前都要揾野食医下肚,唔想食太多揾间车仔面食就岩岩好,上网揾下之后就决定黎依间试下。 佢系半自助形式,先排队买车仔面,之后再揾位坐,店舖装修得好光鲜,而且座位都好舒服,唔似大部份车仔面店咁比较市井。而且价钱非常大众化,一面两𩠌都只系26蚊,就算系五个𩠌都系44蚊。见咁抵我就一于左五个𩠌,加埋杯豆就五十蚊左右。 叫左油面,𩠌有生菜,贡丸,鱼蛋,牛肚同埋鱿鱼。佢有得加辣酱但因为打波前既关系,我就无加,只系加左D蒽花。 鱿鱼非常正,份量多之余,每条鱿鱼都好爽,而且D酱汁好入味,推介。牛肚都系好入味,而且好腍。另外,我以为咁平既车仔面个面底应该唔系好多,点知个面份量好多,本身想食小小野但最后都食到好饱咁走。 坐系度食个阵原来仲有其他出名既𩠌无点,下次黎要试埋其他!

叫左油面,𩠌有生菜,贡丸,鱼蛋,牛肚同埋鱿鱼。
佢有得加辣酱但因为打波前既关系,我就无加,只系加左D蒽花。

五𩠌车仔面

坐系度食个阵原来仲有其他出名既𩠌无点,下次黎要试埋其他!
五𩠌车仔面