2022-05-06 64 浏览
#fridayla_cwb 平时系湾仔返工都经常会叫苏妈苏妈既外卖食次次都觉得性价比好高而且野食都好高质😍 最近开翻堂食😍今次就趁放工直接去食够本 💘💘💘快人快语💘💘💘 *️⃣苏妈.苏妈致力推广马来西亚美食给香港的普罗大众,大部份食材皆由马来西亚直接入口,保证口味独特,风味绝佳,令大家一试难忘, 回味无穷。近日于多区开设分店,性价比极高。 💘💘💘慢慢品,快快评💘💘💘 1️⃣肉骨茶(猪肚)💲52💭药材味超香浓,而且台面有写上4部曲💭比大家跟住黎饮,增添乐趣同品味🤣💭而且可以免费添饮,但建议大家浅尝就适可而止💭有朋友试过一次过饮4碗之后爆疮🤣 2️⃣辣死你吗配仁当牛肉💲62💭最吸睛一定系绿色既椰浆饭💭同埋其他马拉既特色配菜💭牛肉配上辣酱个人就觉得唔算好辣💭加上饭本身都带点香甜💭不过比较失望跟餐既肉系牛腩位💭如果系瘦肉位就会觉得更好😢 3️⃣海南鸳鸯烧面包💲42💭用上马来西亚焦糖海南面包💭中间夹厚切鲜奶油 & 自家制咖央💭极度邪恶同满足😍😍💭如果本身中意菠萝油就一定中意呢个 4️⃣玻璃鱿鱼配通菜💲56💭鱿鱼份量都唔少,通菜都不错💭但要留意呢个真系颇辣🤣 5️⃣马来西亚拉茶(热)💲17💭奶味香浓,D泡泡唔知点解可
#fridayla_cwb

平时系湾仔返工
都经常会叫苏妈苏妈既外卖食
次次都觉得性价比好高
而且野食都好高质😍

最近开翻堂食😍
今次就趁放工直接去食够本

💘💘💘快人快语💘💘💘

💘💘💘慢慢品,快快评💘💘💘

1️⃣肉骨茶(猪肚)💲52
💭药材味超香浓,而且台面有写上4部曲
💭比大家跟住黎饮,增添乐趣同品味🤣
💭而且可以免费添饮,但建议大家浅尝就适可而止
💭有朋友试过一次过饮4碗之后爆疮🤣

💭中间夹厚切鲜奶油 & 自家制咖央
💭极度邪恶同满足😍😍
💭如果本身中意菠萝油就一定中意呢个

4️⃣玻璃鱿鱼配通菜💲56
💭鱿鱼份量都唔少,通菜都不错
💭但要留意呢个真系颇辣🤣

5️⃣马来西亚拉茶(热)💲17
💭奶味香浓,D泡泡唔知点解可以hold咁耐
💭都推荐大家试下😍

🎆Mood:🔥🔥🔥
💰痛快度:🔥🔥🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#hkig #hkigfood #hk #hkfood #hk852 #hkgirl #hkgirls #hkboy #hkcouple #hkfoodie #foodporn #foodie #like #likesforlikes #tea #afternoontea #hkrestaurant #dessert #sweet #苏妈苏妈 #马来西亚 #咖央 #肉骨茶 #马拉 #malaysianfood #铜锣湾美食 #铜锣湾 #香港美食 #香港