2020-05-16 853 浏览
睇返呢间餐厅原来系萧生开,虽然我个人对佢一般,我觉得呢间餐厅系帮衬得过😂,至少唔似「时代冰室」咁,用左一件唔开心既事嚟命名,有D似食紧人血馒头咁。呢间餐厅几多菜式选择,仲有铁板、港式all day breakfast等比较特色既餐,我就试左呢款日式蛋包饭,食落都系唔错!呢个蛋包饭个滑蛋整得好靓,少少湿,口感丰富又甜滑!入面既饭都无马虎,用左茄汁炒过,饭都粒粒分明而唔油。不过出面既黑椒汁就系普通茶餐厅既黑椒汁😂,味道一般,而汉堡排都唔差,但无咩惊喜😂。不过有点干,黑椒汁可以多返少少。其实最意外系明明茶餐厅入面,都食到质素唔差既蛋包饭😂。想当年红磡冰室一个垃圾什扒饭都要卖60几蚊。呢个午市价钱嚟讲都唔错!返工附近有不妨一试!

巨人汉堡蛋包饭
巨人汉堡蛋包饭