2022-09-19
2002 浏览
一直都想嚟四喜买佢D蛋批,一嚟自己系挞批爱好者,二嚟呢度嘅蛋批款式够特别、选择又多,啱哂中意FUSION野嘅我三文鱼芫茜蛋批 $30自己系芫茜会会员,见到呢款批,一早心心眼!!🙊面头有少少焦香芝士,内里有超多芫茜,可谓啖啖茜😅,所以芫茜味好浓,蛋味偏弱,无芫茜同三文鱼嘅地方先有蛋味(呢D位置唔多)。三文鱼份量点到即止;整体咸度适中。 法兰克福肠咖喱蛋批 $28材料仲有洋葱、粟米粒、车厘茄,口感最丰富,不过最无蛋味,因为咖喱太呛味,整体似咖喱批多过蛋批🤔。明太子沙乐美肠蛋批 $38呢个最贵,但我觉得最好味😋,最能够食到蛋香。明太子同蛋本身就好夹,加埋好薄嘅沙乐美肠,整体味道唔错,不过两样材料有咸度,所以咸少少,但可以接受。中心位嘅蛋几滑。三款蛋批我都用气炸焗翻热,气炸果阵全屋都闻到好香嘅牛油味;外层酥皮回复酥脆,不过批底已经湿哂,返魂乏术。另外买左条芋泥肉松吐司 $28条面包几重手,卖相好似好多料。不过,切开后有少少失望😶,明白嘅,芋泥咁重一定沉底,但如果加番多D肉松喺包中心,味道应该会更好。
三文鱼芫茜蛋批 $30
自己系芫茜会会员,见到呢款批,一早心心眼!!🙊
法兰克福肠咖喱蛋批 $28
明太子沙乐美肠蛋批 $38