2023-09-25 275 浏览
LA Restaurant & Dessert Bar平时上网见到好多食评写哩间既威灵顿牛,而且午市好抵食,搞到我都心思思想去试。前后食左两次,今次决定一次过讲晒。个白汤就好浓,而且有啲蚬肉,味道都唔错,就系正正常常既一个白汤。威灵顿牛柳 $98 🥩当时都问咗服务员边种熟度系最好,佢哋就话五成熟,咁我哋都照嗌咗五成熟。上到嚟啲薯条好热好新鲜,个酥皮都几脆,但系一由威灵顿牛既边边切开食,个牛几乎系全熟,边位都话可以理解到。但食到中间,点睇都唔似五成熟,至少都七八成熟,好明显熟过头,而且切到好薄个牛肉都仲系有咬口,食到我怀疑人生😇。可能我对牛肉既熟度有理解错误,呢个牛柳食完一定唔会想再去呢间食。重量级安格斯牛肉汉堡伴薯菜 $98 🍔个汉堡几出色💯,由佢上枱到影左唔同角度既相再慢慢砌返个包切开食,个汉堡都仲系好热,薯条都好新鲜。而个牛肉汉堡系有肉汁滴出嚟,不过砌好晒个包成个咬就略嫌有啲失态,因为都几大旧下。整体嚟讲,如果女士自己食一个餐应该会好饱,一来薯条份量都多,二来汉堡都算系一个好易滞既食物,如果可以拣配沙律可能会好啲。香煎厚切猪扒伴洋葱汁 $68 🍖一上枱俾佢个份量吓亲,睇相就知佢份量
LA Restaurant & Dessert Bar

威灵顿牛柳 $98 🥩

重量级安格斯牛肉汉堡伴薯菜 $98 🍔

香煎厚切猪扒伴洋葱汁 $68 🍖
一上枱俾佢个份量吓亲,睇相就知佢份量好大,而且好厚。猪扒既味道就正常,主要都系靠个汁,整体上都系好松软。

炭烧松阪猪伴烧汁 $78 🐷
哩个松阪猪系猪颈肉,而Menu上面嘅鳗鱼汁就已经冇咗啦,我就拣咗烧汁,有一啲猪颈肉系冇掂到汁食得出佢系有少少甜甜地嘅味系表面,而整体上松阪猪都系好香炭烧过既香味,而且肥瘦适中,个人认为佢好食过厚切猪扒。

Overall: 除咗威灵顿牛柳中伏之外,其他三款都几推荐,建议大家,平日晏昼时间去都要等一两枱,星期六日嘅话就可能预早少少去排。午市免加一,有一个汤、主食同野饮,价钱上都算系咁,分量算多,味道又几好,CP值都算唔错。

味道:🌕🌕🌕🌗🌑
环境:🌕🌕🌕🌗🌑