2023-07-01
Happy Friday 出咗荃湾等friend放工去食饭,喺佢公司附近有间西式餐厅,而且有餐酒同啤酒叫,又有生蚝,唔似普通餐厅,环境光猛干净,价钱平民,餐牌又多种类可以选择!朋友叫咗香草烤西冷羊扒配法式芥未酱,呢度嘅西冷羊扒,外表连厚度都同西冷牛扒差唔多,叫咗七成熟,试咗一啖肉质仲带粉嫩,食嘅时候啖啖肉又够软淋,味道香浓,点埋芥辣酱,一啲都唔觉有膻味,正😋另外值得一赞,沙律亦够新鲜,加黑醋一齐食好滋味🥗拣咗意粉,意粉唔系平时餐厅𠮶啲白烚意粉,而系用茄汁炒过,意粉质感亦好弹牙,份量都唔少,再连埋餐汤、蒜蓉包同饮品,真系非常饱肚🤤我就叫咗香草烤春鸡半只配意粉,烤春鸡用香草腌过,再去烤熟,所以皮脆肉嫩,鸡肉唔会太干,仲保持有肉汁,加埋秘制酱汁,好好食,配埋用茄汁煮过嘅意粉,仲有沙律,份量十足,真系大碟夹好食,食晒成个餐都超饱超满足😋饭后甜品叫咗心太软,热辣辣出炉, 入口有浓郁朱古力香味,暖笠笠再加上冰冻嘅云呢拿雪糕,冰火两重天😆满足👍为餐饭划上完美句号😆
满足👍为餐饭划上完美句号😆