2017-07-31
又一个星期四,收工要去太子上ukulele,上堂之前当然要去医下肚子先啦,经过津津好好味,见到系小店门口排队排到出门口,好似好正咁🤔 仲要叫自己做好好味🤷🏻♀️ 就决定试下呢间平民小店。平民小店无咩装修可言,地方唔大,简简单单摆几张枱俾人快食。津津系开放式厨房,好清楚可以见到烹调既过程,仲见到有个姐姐keep住包云吞🤤小店既食物选择都唔多,只有数款,我地咁岩坐左系收银隔离,听到排队嗌野食既人黎黎去去多数都系拣个两款 - 凉面 & 云呑面。都有好多人系黎嗌外卖。叫左个小辣肥肠面,肥肠布满碗面🤤 见到就觉得正,肥肠卤得都够入味亦够林唔错,面底好弹牙面质十分有咬口,但又唔会硬,值得一赞。唯一美中不足系汤底无咩味,佢望落好有色但饮落只有少少辣味完全唔咸,似清汤加左少少辣。呢碗凉面既卖相完全唔似好食,面望落去又干又白,本来对佢既期望都唔高,但叫左都唔可以嘥,就捞匀佢食,一咬落口面质好弹牙,个汁系酸酸地既好开胃,有少少似泰式点生虾个个汁,味道好好食,系好好食,真系好好食😍😋 重要事情讲三次,食物真系不可以貌相🤣 仲要系$12一碗乍!性价比好高。黎到津津又点可以唔叫云呑呢?叫左一碗细,都有12粒。云
平民小店无咩装修可言,地方唔大,简简单单摆几张枱俾人快食。
黎到津津又点可以唔叫云呑呢?叫左一碗细,都有12粒。云呑皮好薄,但又唔会好易穿,值得赞,不过云呑馅味道偏淡,好似无用咩调味腌过咁,汤底同肥肠面一样,无咩味得少少辣味。
做个小总结先,十分极度推介大家去试津津既凉面,真系好好食,呢间良心小店既性价比好十分高,全部食物既价钱相对外面餐厅算几平,不过大家要注意,津津既野食系会卖晒嫁,佢每日卖晒d野食后就会关门,平日大约8:30-9:00pm就会关,weekend就关大约7点,特登去试既朋友最好下晏早d去费是摸门钉☺️