2024-06-19
前几日去左红磡揾食🤤点知突然落大雨😢谂住是但揾一间避雨同食饭,竟然揾到间唔错小店❤️落单姐姐好nice鸡丝粉皮($50)份量好多😆完全唔系系小食,觉得细食嘅女仔应该都会食得饱。鸡丝同酱份量都唔少,强烈建议捞好先食,唔系就会觉得酱多嘅地方有啲咸🤣红油抄手($40)推荐叫呢个😆佢可以拣辣度,本身唔太食得辣嘅我就拣左bb辣🤣个人觉得可以再辣啲,个汁嘅味道会再出啲。小女冇研究抄手要用云吞定其他饺子先系正宗啦~但系云吞料多有汁😋上枱果时系热辣辣,觉得好好食。小笼包($35@3/$45@4)本身冇谂住叫佢嘅🤣但系落单姐姐强烈推荐又话可以叫一人一粒,所以就叫左两粒试吓。姐姐话呢啲小笼包系自己整嘅。个小笼包皮薄又多汁😆😆系我钟意嘅口感,姐姐冇介绍错👍🏻糖醋排骨担担面($63)佢哋有个招牌排骨担担面,两者相差$3啫。姐姐好老实话两者其实差唔多,系糖醋果款会多左糖醋汁系排骨上面,我哋问可唔可以另上🤣姐姐好nice话可以😆担担面都可以拣辣度架,小女呢碗唔辣嘅,同行朋友觉得有啲辣会再野味啲🤫排骨方面,炸得松脆有汁唔干身👍🏻但系个汁觉得水左少少,同埋酸味重左啲。 小女再拣可能斋叫招牌就ok👍🏻今餐食咁多仲叫左豆浆
鸡丝粉皮($50)
份量好多😆完全唔系系小食,觉得细食嘅女仔应该都会食得饱。
红油抄手($40)
小笼包($35@3/$45@4)
糖醋排骨担担面($63)
今餐食咁多仲叫左豆浆都系$183😆觉得晚餐想平平哋食呢度系唔错选择哦!