餐厅: CHICKEN FACTORY (置富第一城)
资讯:

2022-08-02 1859 浏览
经过见到排长龙被吸引咗,原来系特价时段$48原只烤鸡,好多人买外卖返屋企加𩠌,于是就决定坐低试吓~我哋叫咗:✿无骨海南鸡饭(跟例汤) $48估唔到呢个平价海南鸡竟然有惊喜,真系鸡有鸡味,无骨啖啖肉最啱懒人🤗️加埋特制酱汁(炸蒜葱油等)别有风味,钟意传统可以配返姜蓉,旁边嘅腌青瓜&萝卜又能够解腻。例汤都有诚意,唔系味精水,系紫菜萝卜粒鸡汤,饮落清甜可口😌✿皇牌烤鸡餐(半只) $50烤鸡餐都抵食,酱汁有 (牛肝菌汁 / 咖喱汁 / 麻辣汁)可选,仲可以选两款配菜(鸡油饭 / 烤杂菜 / 焗薯),今次试咗牛肝菌汁+烤杂菜+焗薯。烤鸡半只份量都多,但肉质偏淋🥲牛肝菌汁冇乜味,啲汁本身已经淋咗上面,令烤鸡变得好湿,建议汁另上会好啲。最好食系啲配菜:焗薯一啖一旧,焗得好香口,有种韩国街头小食嘅感觉~烤杂菜落咗啲类似孜然粉嘅调味料,食落又系好香,好快清晒😋✿柠檬洛神花冷泡茶 (跟餐)✿手工柠檬茶(加配$12)烤鸡餐可以免费跟冷泡茶,正😋柠檬洛神花酸甜开胃。加钱配手工柠檬茶,饮得出有分别,好好饮好有柠味,两款饮品都非常解渴👍价钱十分相宜,质素都唔算差,$50就搞掂晚餐又抵食又方便,啱晒快食/粮尾人士😆堂
我哋叫咗:

✿无骨海南鸡饭(跟例汤) $48
无骨海南鸡饭(跟例汤)

✿皇牌烤鸡餐(半只) $50
皇牌烤鸡餐(半只)

✿柠檬洛神花冷泡茶 (跟餐)
✿手工柠檬茶(加配$12)
柠檬洛神花冷泡茶&手工柠檬茶

堂食嘅人较少(多数外卖),所以环境较清静阔落,唔洗等位,不过座位相对无咁舒适。
餐厅系自助形式,自助点餐、取餐、揾位,食完自己放回餐盘,不适合追求服务人士。
2022-07-14
无骨海南鸡饭(跟例汤)
皇牌烤鸡餐(半只)
柠檬洛神花冷泡茶&手工柠檬茶