2021-07-25 31 浏览
闺•家 (宝荣大厦) (北角).香港人工作繁忙,餐餐都食外卖出面食,而呢一间就系主打家嘅味道,最欣赏系佢嘅汤系真系好饮而唔系出面例汤嘅味道.麻辣口水鸡菠菜面- 呢个口水鸡嘅味道不过不失,鸡都算多,但系佢同鸡肾个酱汁好似系同一个,反而有特色小小嘅系佢嘅波菜面冇人造色素,你用本身蔬果嘅颜色去做唔同健康嘅面,另外仲有橙色嘅甘笋面同埋紫色嘅紫薯面.煎猪扒莲藕饼煎蛋饭-呢个女朋友吃得津津有味,佢系一个极喜欢食呢类型饭的人,除咗有葱油,佢更加又唔肯定系咪自家条配嘅咸酸菜,另外佢仲额外加咗只蛋,成个饭不论颜色定味道都非常好👍🏻.凉拌海蜇手撕鸡-呢个个人觉得太多麻酱,如果少返少少成个味道会冇咁漏同埋清爽啲,不过都系好食嘅!手撕鸡冰凉,再配埋爽口嘅海蜇系冇得输嘅前菜.麻辣鸡肾- 呢个鸡肾比起我之前食大份左好多,鸡肾都好爽口
闺•家 (宝荣大厦) (北角)

最欣赏系佢嘅汤系真系好饮而唔系出面例汤嘅味道

麻辣鸡肾- 呢个鸡肾比起我之前食大份左好多,鸡肾都好爽口