2022-05-23
波士顿龙虾叻沙掺掺🦞($88) 9/10超级推荐,味道好!有特色!份量多!🧚🏼♀️掺掺系米粉加油面,份量劲多,索哂啲叻沙汤底,极度惹味❤️🔥 叻沙系轻微嘅辣,充满住椰香味🥥然后重头戏就系只龙虾! 虾肉劲多,提供埋个钳去拆虾肉,拆蟹钳啲肉好方便,而龙虾身一扯就成旧肉出黎,虾肉好弹牙,绝对冇将价就货,然且仲配埋三大块鱼片,卖贵一百蚊都会觉得抵食🤤招牌海南鸡饭 🍗($68) 9/10见到每日限量100份,即刻点份黎试吓! 不得了,💯分! 油饭得好香,又唔会觉得油腻,仲加埋爆香咗嘅蒜粒,食落有口感又惹味😋 啲鸡都好滑嫩,加埋甜甜地嘅黑豉油,而且仲配埋酸萝卜,真系送饭一流👍🏻Tea 拼盘(2人) 🍰($68) 8.5/10Tea Set劲丰富,有2件炸鸡翼、2件鸡锤、紫菜薯条🍟、沙律🥗、同埋Cheesecake! 讲真全部味道都好掂,特别系炸鸡翼同鸡锤,唔单止上枱个阵系热辣辣🔥,调味都调得好好,而且鸡件好滑嫩🍗紫菜薯条都好脆身,紫菜有包满每一条,但可以重口多少少🤏杂果沙律正常发挥几好开胃,而Cheesecake 系偏轻盈冇饼底,好似乳酪cheesecake咁,几开胃同每啖都有芝士味🧀榛子酱西多士
($88) 9/10
招牌海南鸡饭 🍗
($68) 9/10
Tea 拼盘(2人) 🍰
($68) 8.5/10
榛子酱西多士 🍫
($35) 7.5/10
西多士劲热辣辣,一上枱望住块牛油🧈溶系面真系好治愈,切开嘅榛子酱俾想像中少,但食落都好重榛子酱🌰,好邪恶又好好味!
红豆冰🍹
(+$9) 8/10
巨量多红豆,一开始见佢都有几多冰,惊会沟稀牛奶味,好彩饮落唔会好稀,亦都唔会过份甜,而且啲红豆系适量甜,好易入口❣️
华田曲奇妙趣🍪
(+$9) 8/10
华田底加Cream加曲奇,个曲奇浸咗入华田之后好好饮。而啲Cream 捞埋华田饮都唔会好heavy,甜甜地几好饮✨
樽仔奶茶☕️
(+$9) 8.5/10
奶茶茶底好香浓,饮落好顺滑,连奄尖嘅奶茶爱好者(饭桶妈🍚) 都赞好💕唯一问题因为冇得调教甜度,所以感觉有少少偏甜,个feel有啲似泰式奶茶🧋
Extra comment🖍
•星期六230去已经有人龙系门口,好彩啲枱去得好快,around 5分钟已经入得去🕰
•大部份餐都包热饮,加3蚊就转冻饮,加9蚊就转特饮🍹