2024-03-09
其实石硖尾个个都食品x 楼,我自己就中意食南丰餐厅多d, 首先佢杯奶茶真系好唔错,我差唔多每日经过都会饮1杯。今日又黎食lunch, 拣左自选面:辛辣面+担担汤底+猪扒,小食就拣左芝士吞拿鱼猪仔包。其实好钟意食面转辛辣面,但系佢个担担面汤底实在太浓了,加埋辛辣面𠮶种辛辣口感,真系太浓稠喇!成碗面嘅感觉就好似变咗沾面咁,所以如果下次拣担担面汤底都系要返普通米线咁就算, 或者可以试下辛辣面配佢个酸辣汤底,应该都会几出色。然后块猪扒好大块, 又好嫩滑,58蚊嘅餐真系好抵食!最值得赞就系佢个芝士吞拿鱼猪仔包,外皮超脆,吞拿鱼有好多,完全系可以单点嘅一份小食。另外嗌咗份午餐, 拣咗佢当日嘅快餐:章鱼鸡粒烩饭, 个口感好似福建炒饭大大份又浓味!佢啲午餐都唔错,真心值得推荐。
佢啲午餐都唔错,真心值得推荐。