2022-12-07
海湾茶居有d似点心专门店, 有唔少特色点心。 又可以叫小菜, 连打边炉都有, 算系几多元化既一间餐厅呢到环境算几好, 望落几干净企理。侧边有卡位, 枱与枱之间都有d 空间,唔会太逼我地两个人食, 见佢既小菜晚餐款式都几多,叫小菜系列仲包埋糖水四川老坛酸菜鱼($88)鱼好滑, 火喉煮得刚刚好。 师博既走油功力令到旧鱼片超滑,近乎唔洗咬都可以吞落肚个底仲有娃娃菜, 豆芽,豆卜,薯粉做配料, 加埋碗饭同绿豆沙, 真系超满足绿豆沙煮得好绵, 入面既香草味完全混和晒系绿豆沙到, 香得黎好浓郁既口感, 同埋唔会好甜清灼生菜($25)另外加钱点既, 有菜食先健康嘛一人笼仔蒜香班片蒸饭($88)劲多蒜混左系饭入面, 蒜粒唔系放系饭面就算, 系完全混和晒饭到, 每啖饭都食到劲香蒜味。班片系滑既,同酸菜鱼既鱼唔同,呢个班片鱼味更香浓 叫呢个蒸饭都等左几个字, 赶时间既朋友可以考虑叫其他。另外叫左个瑶柱鲜虾菜苗饺($28), 皮滑唔痴口, 饺入面虾同菜既比例都适中, 味道唔错, 唔会好浓味
四川老坛酸菜鱼($88)
清灼生菜($25)
另外加钱点既, 有菜食先健康嘛
一人笼仔蒜香班片蒸饭($88)
叫呢个蒸饭都等左几个字, 赶时间既朋友可以考虑叫其他。