2017-01-04
天气冻冻地 行住街等个fd收工 个fd系深水埗收工 话公司附近开左间新野 任饮任食打边炉~系街吹到咁冻最好打下边炉暖身 都唔知佢系咪早有预谋!哈哈~系楼下姐姐已经好热情招呼我地上去~上到去问下推介咩汤底 唔食得辣想清清地!店员就推介叫个蕃茄薯仔汤 等紧既同时当然睇下有咩酱料同饮品~酱料有6款 葱 生蒜 炸蒜 香茜 辣椒 麻酱 款款我都钟意~全部混晒!至于饮品我就拣左自家煲既夏枯草~清清热 凉凉地 解渴一流!自家制唔会太甜 味道岩岩好!埋番位汤底已经送上 奶白色既汤系用猪骨每日新鲜淆制 蕃茄味亦够浓郁 好正!火锅配料都有好多款拣 手切肥牛 豚肉 羊肉系我地3个食肉兽必点!3款肉色拣红润新鲜 切得几薄 落锅几秒就食得 味道唔错无雪味 正~之后再叫左菇同菜 西洋菜新鲜嫩绿 唔会好老~我就好钟意食菇 所以叫左茶树菇 冬菇同鸡脾菇~呢度d有样野好好 唔会漏单 而且份量岩岩好 唔会过多浪费~最惊喜系有花胶同帆立贝 花胶好厚 咬落黏口 好有胶质~而帆立贝熟左都唔会缩水 goodgood!仲有1样系我地3个都觉得好食 就系流心南瓜丸!1咬落去入面d南瓜溶就流出黎 味道其实唔似南瓜 好特别食完想再食~最
埋番位汤底已经送上 奶白色既汤系用猪骨每日新鲜淆制 蕃茄味亦够浓郁 好正!火锅配料都有好多款拣 手切肥牛 豚肉 羊肉系我地3个食肉兽必点!3款肉色拣红润新鲜 切得几薄 落锅几秒就食得 味道唔错无雪味 正 ~之后再叫左菇同菜 西洋菜新鲜嫩绿 唔会好老~我就好钟意食菇 所以叫左茶树菇 冬菇同鸡脾菇~ 呢度d有样野好好 唔会漏单 而且份量岩岩好 唔会过多浪费~最惊喜系有花胶同帆立贝 花胶好厚 咬落黏口 好有胶质~而帆立贝熟左都唔会缩水 goodgood! 仲有1样系我地3个都觉得好食 就系流心南瓜丸!1咬落去入面d南瓜溶就流出黎 味道其实唔似南瓜 好特别食完想再食~ 最后食到饱1饱都要食埋雪糕先舍得走!$158可以食到呢个质数 满足~下次叫多d fd 1齐黎食!