2022-08-13
行经尖沙咀 见到呢间好外国风嘅food court😮 呢度都几特别 因为冇乜见过food court有staff带吓位 同埋落单✍️ 呢度有好多唔同style嘅菜式选择 有点心 港式茶餐厅 炸鱼薯条 而我同友人就拣咗最吸引我地嘅泰菜🐷冬荫功金边粉粉嘅份量有好多😂 底下仲有好多蔬菜🥬 面头有三只虾仁🦐 汤底都浓郁嘅 酸酸地好开胃😗 味道上辣味冇酸味咁重沙爹串烧炒饭串烧有三款 啱晒咩都想食嘅我😋 有猪 牛 鸡 各一串 个人觉得鸡做得比较出色🐥 食落口都有肉汁同埋鸡肉几嫩口 佢嘅沙嗲酱都几好 好重花生味🥜 个饭底系用甜豉油炒嘅 饭粒粒分明猪颈肉呢个系友人好钟意食嘅 店舖都整得好好食👍🏻 煎得外层好香脆 咬落口好满足 满口油香 侧边嘅酱汁辣辣地 几惹味🌶 高山乌龙见到冻饮有埋只熊仔即刻心心眼咗😍 本身好担心冇嗌到少甜果啲会好甜 点知原来系我最钟意嘅无糖茶🍵 认真加分朱古力咖啡我都几钟意呢度嘅朱古力咖啡☕️ 口味啱晒我 朱古力同咖啡味几balance 争咁少少系佢冇拉花😂呢度环境几舒服 又冇去餐厅食饭咁拘谨😗 可以坐低同朋友闲聊几句都仲得😉
冬荫功金边粉
沙爹串烧炒饭