2016-09-11 279 浏览
食泰国野 好多人一谂到去有小泰国之称嘅 - 九龙城 但唔喺个个都住个边/方便去到 好似我呢啲新世界西人士 出去九龙城 闲闲地都一头半个钟 泰国野瘾起时真喺点冲到去即刻食㖞😭-泰式无骨凤爪 酸味先出 非常开胃 但辣嘅后劲非常凌厉 而且唔只面味有味 喺连入面都充满辣汁 试谂下一咬落辣汁爆出 又唔洗lur骨 谂下都觉得好爽 而且洋葱食落又好入味 但好清新❤-肉碎生菜包肉碎炒得非常有镬气 酸辣味又足 加埋生菜是无得弹 食完即刻觉得今餐好健康👅-泰式沙嗲食泰国野唔食沙嗲 等于去日本唔食寿司一样 无咗个灵魂 猪同鸡都几好食几juicy 可惜个牛烧得太过火 好韧 但个沙嗲汁有扳回一城 花生味重 而且会食到花生粒粒 不过我食唔辣的-冬阴公 香料味重 酸味重 辣味轻 重口味者一定啱而且海鲜份量非常多 一煲够7个人 每人有一碗到👍🏼-芒果糯米饭可能我喺乡下妹 第一次见有4色糯米饭 蓝色喺蓝蝶花 绿色喺班兰 但其实蓝色无咩特别 绿色就班兰味重啲 我都喺钟意黑糯米多啲 芒果亦都非常甜👅- 7个人嗌咗8样野食 再加每人一杯野饮 同4个芒果糯米饭 每人捧住个肚走都只喺$116 仲唔喺平靓正之选😂

泰式无骨凤爪

肉碎生菜包