2022-04-04 165 浏览
今日中午原本谂住喺屋企求其煮啲嘢,食完就继续开工,点知老婆极力推介去将军澳中心「渔钏」午餐,话试过啲Lunch Set非常好食兼免收加一,讲到咁即刻放返啲嘢入雪柜,去马🤣店舖门口有大大个日式灯笼写住「渔钏」好易认,里面装修好似一间居酒屋咁,开放式厨房有吧枱位,几宽躺舒服👍🔻野菌汁烧牛肉定食一份定食有沙律菜、腌菜、味噌汤、茶碗蒸、白饭及一盆野菌牛肉,望落去细细盆,但食落去有好多片肥牛,味道亦非常出色,酱汁香浓,送饭一流,全 Set $68 免加一非常高性价比👍👍👍🔻日式陶板炭火烧鸡定食呢个鸡肉好特别,好有咬口及鸡味,味道同我当年喺九州山区食个嘅炭烧鸡非常接近,又系一大盆鸡肉,好有炭火味,全 Set $78又系免加一😋😋👍今次算系意外收获,实属高质、平价但环境坐得舒服嘅居酒屋❤️

🔻野菌汁烧牛肉定食
野菌汁烧牛肉定食

🔻日式陶板炭火烧鸡定食
日式陶板炭火烧鸡定食

今次算系意外收获,实属高质、平价但环境坐得舒服嘅居酒屋❤️
2022-04-01
野菌汁烧牛肉定食