2021-09-23 1273 浏览
一间唔系好起眼系巷仔入面嘅泰国菜 但充满住地道嘅味道 第一次黎食嘅时候已经比佢吸引住 成日都会好想再去食 店入面冇好华丽嘅装修 细细间舖 摆左4-5台 满座仲陆陆续续见到有人喺出面等位 我相信佢系呢个位置附近都有啲名气生虾好甜 吾系急冻个种 仲会将虾头炸脆 用黎送啤酒一流 佢有个贴心位会将虾头个壳剥左先上 咁就一咬就可以啜到啲膏 食生虾最重要系个汁 每次我都会用黎配落生菜包到食 今日仲要自己食哂一碟生虾 简直系满足!生菜包味道岩岩好 唔会好辣 又唔会好咸 生菜新鲜爽口 呢个都系必点之一 男朋友好种意食生菜包 好快就比佢扫哂噜🤣炒金边粉本身我好钟意食 有食过太甜太酸 之前泰国都试过有另外放砂糖系隔离 但佢地只放一般嘅花生碎 呢个我觉得味道岩岩好 唔会好甜 反而会咀嚼到面本身嘅甜味 仲有虾 韭菜芽菜豆干粉埋一碟 食前加啲青柠 够哂正宗青咖哩今日系第一次试 今次试猪颈肉 入面仲有茄子 菇 豆 个汁唔会话好稀 同时用黎配蒜蓉包就岩岩好 最后因为太饱 都叫唔到多个饭去捞埋个汁 但捞饭一定好好食

泰式生虾

生菜包