2020-10-28
#九龙城 #泰菜 #试新野 . 九龙城泰菜馆 大概试极都试唔完🙈 早排明明先揾到间新泰菜几好食 今晚又有朋友介绍食呢间😅 位于南角道既「金麦泰」菜馆. 正宗老牌泰式餐馆 格局简单而整齐 无多余花巧既装修 胜在价钱以平取胜 另外亦系由泰国人主理既泰菜 比较正宗😉 消费满$200仲有得+$1 小食 .▪️泰式明炉梅子乌头$158 泰国菜必点既明炉乌头 要整得好食既首要条件系唔要腥 而呢度系加左劲多葱 芹菜 洋葱 干葱 令条鱼唔腥之余仲好香 😋 另外梅子既酸味慢慢滚滚下会渗入鱼内 加上鱼底有椰菜底 吸晒d精华 🤩 (要快d食 我地食得太慢 条鱼会无咁滑) ▪️泰式猪颈肉炒椰菜苗$68泰式蒜蓉+马拉盏炒 小辣+猪颈肉爆香👍🏻 椰菜苗唔会太硬身 炒得岩岩好又入味 $6x抵食 ▪️泰式炒粉丝$58比较特别既炒粉丝 鸡蛋猪肉碎极多 + 芹菜令成个粉丝个味好fresh 另外亦加上云耳等有咬劲既配料 所以粉丝唔会一堆野咁 好有口感 😍 特别欣赏佢个腌料用上好香胡椒粉 不会太辣又带点特别 .3人行埋单都系$3xx , 食物均价系几抵食 质量也👍🏻 ..📌地址:💰价钱:$100-$150👅推荐指数:👍🏻👍🏻👍🏻
▪️泰式明炉梅子乌头$158
▪️泰式猪颈肉炒椰菜苗$68
▪️泰式炒粉丝$58
3人行埋单都系$3xx , 食物均价系几抵食 质量也👍🏻
📌地址:
💰价钱:$100-$150
👅推荐指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(5星为最高)
———————————————————