2020-04-05 134 浏览
放工去买𩠌经过呢间小食铺,见啲麻辣烫$7串好抵食,决定买啲返屋企加𩠌。.🍢麻辣烫 $7呢次试咗七款,要大赞系啲蔬菜份量好多,娃娃菜都差唔多有成棵🥬。虽然啲蔬菜系切好放雪柜,但食得出啲菜好靓。整体用料都唔错,猪肚爽口冇腥味,海带都够厚身。而且冇谂过仲有牛柏叶食😛。.汤底香浓,同埋食得出唔系化学味。除咗芫茜之外,个汤仲加咗「黄金豆」,原来黄金豆即系黄豆😆,但口感好似花生咁香脆。.🦑鱿鱼须 $20好少小食铺有得卖炸鱿鱼须,见到又忍唔住要食😚。炸衣好香脆又唔过咸,而且老板仲会即刻将佢落镬炸一炸,热辣辣超级好食。.🧆咖喱鱼蛋 $10好少见鱼蛋仲系一蚊一粒。平平地过下口瘾一流🥴。我钟意食呢种带甜味嘅辣酱😋。
🍢麻辣烫 $7
🦑鱿鱼须 $20