2024-01-04
物价通涨,要做个精明嘅消费者,出街食饭都要揾啲平靓仔嘅食肆先可以🔍【冒喜】位于上环文咸东街,虽然平价但环境唔错,地方够大够松动✨小食~红油凉拌猪肚🐖红油凉拌猪肚嘅味道真系鲜辣可口😋!首先讲下猪肚啦,煮得啱啱好,口感脆滑得嚟又唔会太硬,食落去有一种爽口满足感👌。重点来到个红油酱汁,辣度啱啱好,唔会搅到人食唔落,但又足够呛鼻提味🌶。而且红油嘅香气同麻辣味夹埋一齐,一啖猪肚落肚,啖啖都刺激到味蕾😍。另外,凉拌猪肚仲加咗啲葱花同花生碎,葱花清新解腻🌱,花生碎嘅香脆口感都好夹,令整体口感更加丰富🥜。搭埋埋冷盘食用,真系消暑又开胃,特别适合夏天嘅时候🌞。食落去又凉又辣,每一咬都爽口过瘾,真系辣得又正😎!总之红油凉拌猪肚系一个够晒味又好吸引嘅小菜,辣爱好者绝对唔可以错过👏!面食~毛血王🌶重麻重辣嘅汤底,浸住好索汤嘅食材,每件食材都吸收汤底嘅精华,好似鸭血、黑毛肚、蒿笋等,钟意食辣一定要食毛血王面食~吉祥6𩠌套餐🍲白胡椒汤底微辣,主要系胡椒嘅刺激💥任选6个𩠌,蟹柳、蟹籽蟹粉丸、大肠系我嘅心水,面方面就拣咗好滑嘅土豆粉,咁多𩠌嘅一碗面都只系$50几蚊,好抵✨
小食~红油凉拌猪肚🐖
面食~毛血王🌶
重麻重辣嘅汤底,浸住好索汤嘅食材,每件食材都吸收汤底嘅精华,好似鸭血、黑毛肚、蒿笋等,钟意食辣一定要食毛血王 面食~吉祥6𩠌套餐🍲