2022-12-13
平靓正宵夜之选🫖🫖🫖🫖凝香居收工同同事去屯门食宵夜,行黎行去都唔知食乜,最后行去红桥睇下有咩食啦,就见到呢间凝香居,就去饮茶啦😋😋讲返野食~今次太多样,一次过讲哂~~🦐虾饺~皮唔太厚,好多虾,好食过酒楼食个D,点埋豉油真系不得了😱😱😱🐷烧卖~劲好食,佢系有肥膏嫁,超多汁,点埋甜豉油真系一绝🤣🐮牛柏叶~呢个不得了,淋到一个点,又入味,劲想叫多碟😆😆🦑咖喱鱿鱼~鱿鱼唔硬,最不得了系向底下个D豆卜,入哂味😍😍😍😍🐔凤爪~好好食,唔系好多地方嘅橙色凤爪,系细个酒楼食嘅味道😍😍🐥棉花鸡~呢个不过不失~🍞奶皇流沙包~超好食,一咬爆酱,如果佢个流心多D就好啦🙈🐖叉烧肠粉~呢个又系不得了劲多叉烧,肠粉皮又唔太厚,真正嘅皮薄馅靓🥰🥰🍤鲜虾春卷~劲脆,入面系虾胶+西芹,好好食😋🐣鳯爪排骨饭~我无食,同事自己一个食哂,佢话正😆今餐总结~环境⭐⭐⭐食物⭐⭐⭐⭐⭐性价比⭐⭐⭐⭐⭐total食咗281蚊,平靓正之选!!2个人食10样野,估唔到咁好食,铺仔细细,估唔到坐得几舒服,系用具有历史痕迹痕迹扣咗少少分,总括黎讲已经入咗宵夜常去清单😆😆😆😆#foodie #food #foodstagram #hkfoodi
讲返野食~
今次太多样,一次过讲哂~~
🐷烧卖~劲好食,佢系有肥膏嫁,超多汁,点埋甜豉油真系一绝🤣
🐮牛柏叶~呢个不得了,淋到一个点,又入味,劲想叫多碟😆😆
🐥棉花鸡~呢个不过不失~
🍞奶皇流沙包~超好食,一咬爆酱,如果佢个流心多D就好啦🙈
🍤鲜虾春卷~劲脆,入面系虾胶+西芹,好好食😋
🐣鳯爪排骨饭~我无食,同事自己一个食哂,佢话正😆
今餐总结~
环境⭐⭐⭐
食物⭐⭐⭐⭐⭐
性价比⭐⭐⭐⭐⭐
#foodie #food #foodstagram #hkfoodie #foodiehk #foodiegram #hk #hkfood #tuenmun #tuenmunfood #dimsum #香港美食 #屯门美食 #屯门#宵夜 #宵夜推荐 #点心 #饮茶 #夜茶 #虾饺#烧卖 #肠粉#流沙包 #诚实#食评 #诚实食评 #全自费非广告