2021-11-19 226 浏览
喺北角附近返工今日就约咗朋友食饭,好钟意食喇沙嘅我就拣咗呢间试吓😆下午茶真系平靓正又多选择性价比又高😍仲不设加一,得闲都会再过去帮衬新加坡鱼丸鱼条喇沙掺掺 $46份量大碗好足料,配料有温泉蛋、鱼蛋、鱼片条、豆卜,而我拣咗呢个掺掺既面底系米粉加油面,食落有两个口感面既软硬度都适中👍 面底索哂汤底入哂味好浓郁😋(最钟意喇沙既豆卜系最吸汤汁好正🤭)汤底椰香带微辣香浓岩岩好成碗都食晒😋巴山肉骨茶汤米粉 $46肉骨茶汤配有豆卜、腐皮、杞子、蒜头,汤底味道唔错,香浓药材味😍唔会太咸饮落感觉好补身🥰可以饮得晒成碗汤🙈另外肉骨浸住汤所以好香浓入味同埋好淋身,而且一啲都唔肥可以食晒🤩 下午茶配一杯嘢饮,好多马来西亚特色饮品都有得选择😆马来桔仔红茶 酸酸地几开胃桔仔话梅冰 冻饮+$3 酸酸甜甜几好饮

新加坡鱼丸鱼条喇沙掺掺 $46

巴山肉骨茶汤米粉 $46

下午茶配一杯嘢饮,好多马来西亚特色饮品都有得选择😆
马来桔仔红茶 酸酸地几开胃
桔仔话梅冰 冻饮+$3 酸酸甜甜几好饮