2009-11-23
今日中午公司部门食饭, 由我带队落呢度首先, 付近车位好多 - 后边有多层停车场, 对面有水边围村可以泊入去又得另一样低赞系佢上个月换左新枱椅, 以前既折枱折椅真系一个令我唔想带女同事去既主因一行 8 人坐好, 一人叫一个 lunch - 一个海南鸡饭, 一个红架哩海鲜炒饭, 三个要泰式仔饭, 三个要金不换海鲜炒金边粉海南鸡饭 - 鸡嫩, 饭香, 冇偷鸡用黄姜饭, 女同事抢食红架哩海鲜炒饭 - 真系唔辣, 唔食得辣既同事都 ok, 不过价钱所限, 所谓海鲜只有虾, 尤鱼同蟹柳金不换海鲜炒金边粉 - 所谓既海鲜同上, 不过金不换都好重手, 油酱都唔轻手, 成为所谓既 "重口味" 一般女同事都唔多岩泰式仔饭 - 今日最冇得批评既, 香, 滑, 新鲜; 点少少泰国鱼露就完美啦同场都点左泰式拼盘, 一打串烧 (本来想要糯米鸡翼, 不过要夜晚先有, 全部女同事一齐扁哂嘴), 马拉盏炒椰菜苗
今日中午公司部门食饭, 由我带队落呢度
海南鸡饭 - 鸡嫩, 饭香, 冇偷鸡用黄姜饭, 女同事抢食