2021-05-16 917 浏览
星期日假期见好耐冇同朋友出黎打下波,于是约埋一齐落大坑东打波啦,因为附近食开d茶记都麻麻地,于是小弟提议不如去南山邨商场平台果边试下。去到见到有间南丰好似好多人食,咁就梗系顺应民意,入去一试!坐低环境都算舒适,早餐都好抵$32有五至六款俾你拣下,我呢d沙爹牛控当然二话不说,就order个沙爹牛肉面B餐!佢跟餐个包系迷你菠萝包,都几新鲜又够脆,平时多数茶记都系牛油方包或餐包,真系食到厌,所以个菠萝包我绝对加分,然后个沙爹牛肉面都到啦,沙爹汁好浓,但我觉得有少少偏咸左,如果可以淡少少就一流,面就著得岩岩好,又唔太林又唔太生,牛肉反而有惊喜,肉质不错,几有咬口又够爽,所以小弟绝对推介,落石硖尾打波,呢间会成为饭堂首选!
去到见到有间南丰好似好多人食,咁就梗系顺应民意,入去一试!
沙爹牛肉面
沙爹牛肉面