2024-12-09
自从某品牌全线结业后, 真系好少食到一d会食过返寻味嘅甜品, 但今日终于比我揾到呢间系值得encore嘅连锁甜品店。呢间主打豆乳甜品, 平时经过都见到店内每日新鲜制作豆品, 保证新鲜。黄大仙分店设有少部分企位供堂食, 食物方面供应多款芋圆等等嘅甜品, 仲有少量咸点小食, 而今次我地就甜品list所吸引, 买埋返去比家人分享。【多芒小丸子】HK$48香甜芒果酱混合淡淡椰奶, 入口香滑, 食材份量多, 有大量新鲜又juicy嘅芒果果肉、软糯小丸子同埋西米, 口感层次丰富。【烟韧之选】HK$45呢款甜品口感度爆灯, 集合三款不同软糯口感嘅小丸子、珍珠同埋三色芋圆, 加上椰奶, 正!【OREO奶盖珍珠布丁】HK$52满足OREO控! 咸甜奶盖跟OREO简直系绝配, 加上些少珍珠同埋弹滑布丁, 另有一小盒OREO饼碎自行加入, 真系啖啖都食到OREO。
【多芒小丸子】HK$48
【烟韧之选】HK$45