2024-11-05
呢一间🥟全记云饺🥟位于深水埗,其实佢唔止系一间饺子店,原来仲有其他唔同种类嘅美食😆,就好似粥面,猪脚,甜品等,应有尽有,而佢哋嘅价钱仲要超地道添👍🏻🥟冬菇马蹄鲜肉饺 $40 :好似呢一款汤饺咁佢有八件,都系$40咋,里面系马蹄鲜肉,食落非常爽口😋,再加埋冬菇就更加香,馅料都算丰富,另外汤底方面比较清淡,似系粉葛汤,唔系好饮得出味精😌,佢哋呢度仲标榜新鲜制造,绝对系食得健康👏🏻🥟韭菜鲜肉饺 $42 :另外呢款就系煎嘅韭菜猪肉饺,通常饺子店必定会有呢一款拣,好多时煎出嚟嘅饺子有啲都系比较油腻同埋过厚,不过呢度嘅就啱啱好👍🏻,佢嘅皮唔算厚,煎到两边金黄色,食落有啲脆边感,又唔错㖞😋🐽猪脚姜 $68 :见到呢度有得嗌猪脚姜,突然又想食,所以就叫咗嚟试,佢有分全份同埋半份, $68嘅系全份,大概有两至三件嘅猪脚,每一件都非常厚肉🤤,唔好睇少猪脚,以为冇乜肉食,佢哋嘅皮骨胶原劲重👍🏻,食落去几乎啖啖肉,煮到都相当入味😋,再配咗两只蛋,食落唔会硬同干,烹调嘅时间刚好👍🏻🍹豆浆 $12 :最后就叫咗杯热豆浆,仲要系啱啱煲好,新鲜滚热辣,甜度我觉得啱啱好,出边嘅净系饮到超甜嘅糖水味,但呢度嘅豆味浓,可以
🍹豆浆 $12 :最后就叫咗杯热豆浆,仲要系啱啱煲好,新鲜滚热辣,甜度我觉得啱啱好,出边嘅净系饮到超甜嘅糖水味,但呢度嘅豆味浓,可以一试👏🏻