2021-07-11
舖头好细,得20个人左右嘅位,平日午市都要等一阵,蒸庐出名黑金流沙包,基本上系每台必嗌,整体点心食落比较普通,胜在价钱实惠,蒸饭$45都好抵食,经过石门不妨可以试吓,如果住得远都唔使特登去食。*瑶柱虾米煎肠粉 特点煎到外面脆卜卜,又唔会好油腻,有几粒虾米仔,肠粉味道比较淡,整体比较普通。姜葱牛柏叶 顶点牛柏叶数量唔多,而且偏咸。蟹籽烧卖皇 特点鲜虾菜苗饺 特点晶莹虾饺王 顶点养生姜汁糕 中点烟烟韧韧,姜汁味浓,所以可能因为咁,佢比较甜。黑金流沙包 唔喺点心纸上面,要另外叫,上菜热辣辣,一掰开个包,啲流沙奶皇流晒出嚟,质地偏稀,咸蛋黄味唔系好重,包好松软,可以用嚟点流沙馅食。原笼蔗糖马拉糕 大点大大笼,有六大旧,松软,中间啲气孔大小不一,味道好甜,而且有阵怪甜味,又有阵怪怪地嘅面粉味,不推。南瓜凤爪排骨饭 $45南瓜蒸到软腍,赞!但排骨好细粒,咬落冇肉感肉味,蒸饭都会水气多啲,我个人麻麻地蒸饭,调味够,唔会食腻,够晒大碗,可以5-6个人分嚟食流心蛋牛肉饭 $45唔可以食牛肉嘅我表示我唔知牛肉咩味,但饭都系水气多,鸡蛋俾菜心遮住晒,下面鸡蛋切开,蛋黄系有半流心,加少少豉油,捞埋食一大啖饭,
瑶柱虾米煎肠粉 特点
姜葱牛柏叶 顶点
牛柏叶数量唔多,而且偏咸。
蟹籽烧卖皇 特点
鲜虾菜苗饺 特点
晶莹虾饺王 顶点
养生姜汁糕 中点
烟烟韧韧,姜汁味浓,所以可能因为咁,佢比较甜。
黑金流沙包
原笼蔗糖马拉糕 大点
南瓜凤爪排骨饭 $45
流心蛋牛肉饭 $45
唔可以食牛肉嘅我表示我唔知牛肉咩味,但饭都系水气多,鸡蛋俾菜心遮住晒,下面鸡蛋切开,蛋黄系有半流心,加少少豉油,捞埋食一大啖饭,正!