2021-02-27 564 浏览
恢复堂食的Happy Friday 原本想去旺角觅食,但晚市时间人山人海,插针都插唔入。一路行一路揾餐厅行到去大角咀,竟然俾我哋发现新大陆!大角咀原来系一个好多餐厅,但因为地铁去唔到所以一直比较少去。我哋随便入咗一间专门食刀削面嘅舖头,本身谂住随便食一餐但发现有惊喜。入到去未睇餐牌我已经比枱上面嘅酸萝卜吸引咗。呢一款酸萝卜喺市面上已经好难买到除非家中自己腌。我哋点左两个套餐:1. 热拌猪软骨刀削面 $49 :预设唔辣但系可以加辣,特别嘅系佢有加特制嘅担担面酱同埋芝麻酱,食落超香超惹味呀!2. 麻辣手撕鸡刀削面(汤)$43 :一个套餐包嘢饮只系$43真系超值,汤好饮,手撕鸡分量亦多!仲要系好食既!小辣已经够晒辣!酸萝卜亦系另一个重点,未到腌得啱啱好唔会太酸唔会太甜,我食咗两碟😂两个人埋单先$100,可以食到呢一个质素,简直超值!一定会再嚟!
我哋点左两个套餐:

2021-02-26