屋企附近开咗间olive cafe,好耐之前经过荃湾嘅总店,一直都想试不过冇机会🙈北角和富戈边原来又开咗一间分店😍位置都算易揾,喺和富中心咋。夜晚呢度嘅菜式吾多,主打石烧牛,最近进行紧生酮饮食,对我黎讲就再适合不过😆石烧牛嘅种类就几多,店员亦好用心咁介绍☺️有牛板腱、封门柳、西冷、肉眼等等。仲有一款几有特色嘅系「意粉自由选」,可以喺粉、配料同埋酱汁嘅选项各拣一项,自由配搭都几特别😁呢家好多石烧牛店都有自助区,可以自己拎番自己中意嘅酱汁~餐具同埋纸巾都系自取。另外呢间嘅石烧牛店仲有另外一个特别之处,就系沙律同埋饭都系任拎㗎☺️咁就食得健康又饱肚。店员有好细心问我地想要点样嘅牛肉,我地就中意肉味明显啲嘅,咁佢就介绍咗呢只,封门柳对我黎讲好就好在口感吾会好硬,切起上黎都易切啲。牛肉嘅厚度都几厚,食落口感juicy😋吾会干争争。牛肉味都真系好明显,食得好满足!店员冇介绍错呀👍🏼男朋友就叫咗个黑松露忌廉汁鲜虾蟹肉意大利粉,$98呢个价钱始终唔可以要求啲咩喇🙈🙊味道都比想像中好,大虾爽口弹牙,同埋啲蚬肉都有好香嘅忌廉同牛油味☺️黑松露嘅份量适当,使得意粉更香口。有个小小意见就系意粉可以再creamy啲🤍

美国封门柳

黑松露忌廉汁鲜虾蟹肉意大利粉

跟餐加$18就有杯特饮好抵~唔记得入面有咩成份,总之饮落好似杂果宾治🤣甜甜地几开胃嘅,本身钟意饮果汁嘅人应该会觉得吾错。
狮王舞影
2021-03-01