餐厅: 豫園
资讯:

餐厅: 豫園
资讯:

2021-08-16 645 浏览
✨平食米芝莲上海菜✨.原来拥有270度海景嘅米芝莲上海菜豫园,中午时段有个「美食荟午市行攻套餐」好抵食😋就同朋友一齐去食下~当日星期六中午2点去到,有啲意外竟然只有一半3-4成嘅入座率,唔会太嘈感觉几好▫️头盘:无锡脆鳝、镇江肴肉▫️点心:芝麻葱油大饼、豫园小笼包▫️主食:上海炒年糕、蟹肉豆苗伴面▫️汤:鲜鱼羮▫️甜品:酒酿丸子.先讲头盘~朋友觉得两样都好食,不过我就觉得个无锡脆鳝普通镇江肴肉唔太啱我食;再讲点心~小笼包充满汤汁😻如果个皮更薄就完美至于#芝麻葱油大饼 我觉得好好食,外脆内软好香口,觉得系必点之一❤️两样主菜属正常水准蟹粉伴都相对出色;汤唔错甜品啱朋友食,我麻麻地酒味( ˶˙ᵕ˙˶ ).虽然得8道菜望落唔太多咁,但其实我哋真系食到劲饱食,饱到唔晒啲野🙈8道菜3个女仔分应该会系啱啱好,始终上海菜都有少少油腻~虽然食物未算惊为天人,但整体唔错,而最重要就系埋单个阵,连茶位加一都唔洗$600,配埋呢个靓景认真超值✨.🔻价钱:- 两道菜$118;三道菜$158;四道菜$198;五道菜$238- 茶位$18,另收加一.如果钟意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我以下嘅𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚
✨平食米芝莲上海菜✨

▫️头盘:无锡脆鳝、镇江肴肉
▫️点心:芝麻葱油大饼、豫园小笼包
▫️主食:上海炒年糕、蟹肉豆苗伴面
▫️汤:鲜鱼羮
▫️甜品:酒酿丸子
先讲头盘~朋友觉得两样都好食,不过我就觉得个无锡脆鳝普通
镇江肴肉唔太啱我食;
再讲点心~小笼包充满汤汁😻如果个皮更薄就完美
豫园小笼包
芝麻葱油大饼
两样主菜属正常水准
蟹粉伴都相对出色;
汤唔错
甜品啱朋友食,我麻麻地酒味( ˶˙ᵕ˙˶ )

🔻价钱:
- 茶位$18,另收加一
如果钟意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我以下嘅𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐚
蟹肉豆苗伴面
豫园小笼包