餐厅: 添好運點心專門店
资讯:

2014-11-22 4859 浏览
其实同平日食嘅点心差唔多,但话哂系米芝莲咁就好扺!先试名物 焗叉烧包同平日酒楼食开嘅蒸包好唔同,系以焗面包嘅方式黎整!个感觉好似鲜奶球,包脆加上甜甜地但内面嘅叉烧咸咸地同好多汁,汁唔会太稀/杰,刚好,叉烧粒都好多,啖啖都食到!蒸马拉糕感觉同平日冇咩大分别,但好软身好spongy,不过味道唔够浓。蒸排骨比预期中冇咁好味,排骨偏肥多骨,成碟都较油同咸蒸萝卜糕一向对酒楼萝卜糕都唔大期望,但今次比预期好!唔会成旧净系粉,起码都有番多少少肉同虾米,但嫌煎得唔够香口。虾肠好滑唔会成旧都系粉。加上虾好多,仲好弹牙!
其实同平日食嘅点心差唔多,但话哂系米芝莲咁就好扺!

试名物 焗叉烧包

蒸马拉糕
蒸排骨
比预期中冇咁好味,排骨偏肥多骨,成碟都较油同咸
蒸萝卜糕

虾肠
好滑唔会成旧都系粉。加上虾好多,仲好弹牙!
$50 (早餐)