2021-04-05
伦哥嘅火锅放题出名抵食性价比高,见终于开返四人晚市堂食,就同屋企人近近地黎打返个边炉。鸡煲放题$198/位,免酱料费同冇限时,两人或以上仲有海鲜拼盘送,所以就算平日都好多人食。虽然免酱料费,但酱料选择一啲都唔少,除左常见嘅蒜蓉辣椒芫荽花花之外,连胡麻酱、泰式辣酱、黄灯笼辣椒酱同香醋都有。火锅料全部都喺自助区自取,丸类、饺类、肉类、肥牛、蔬菜同面食都有。饮品方面,果汁、凉茶同汽水都有,仲有韩牌Lotte。打边炉必食嘅炸响铃同炸鱼皮当时亦唔少得。最后亦有炒饭面、例汤同糖水。一坐低例牌每人拎罐野饮先。凉拌木耳酸酸地好开胃。鸡煲由无辣BB辣大中小辣都有,因为屋企人有人唔系好食辣,就拣左BB辣。BB辣其实唔系好食得倒辣味,不过花椒咸香味都几突出,所以都几惹味。鸡肉唔会太鞋,唔够喉仲可以无限添加。海鲜拼盘系一次性,两位起就有得送,入面有青口、中虾、带子、蚝、蚬、脆骨腩同鲩鱼片,海鲜都厚肉唔系细细件冇肉食,我特别钟意个脆骨腩,好结实爽弾。肥牛同黑豚肉虽然只系平价货色,不过都几厚身有咬口。唔同嘅饺同丸都拎左啲试下,丸类方面虽然唔系手打,不过款式都特别,好多中间都有馅料,好似年糕丸、酱爆沙律丸、牛骨清汤
饮品方面,果汁、凉茶同汽水都有,仲有韩牌Lotte。
打边炉必食嘅炸响铃同炸鱼皮当时亦唔少得。
最后亦有炒饭面、例汤同糖水。
一坐低例牌每人拎罐野饮先。
凉拌木耳酸酸地好开胃。
肥牛同黑豚肉虽然只系平价货色,不过都几厚身有咬口。
唔同嘅饺同丸都拎左啲试下,丸类方面虽然唔系手打,不过款式都特别,好多中间都有馅料,好似年糕丸、酱爆沙律丸、牛骨清汤丸、猪骨浓汁丸、芋泥包心贡丸、松露小笼包......等等,睇得出餐厅喺拣食材方面都有花过花思。 饺类都有四款,每款都比较大只,如果每款试匀都几饱肚,所以我会建议细食嘅朋友先拣两款自己想试嘅,宁愿留返啲肚量食其他野。
鹅肠好爽口,因为唔系个个啱食,所以平时同朋友或者屋企人出去打边炉都未必会叫,哩度系自己食几多夹几多就唔怕。
是日糖水系紫米露,唔会太甜,不过如果多啲紫米更好。
总结,野食方面因为将货就价都唔可以有太高要求,但质素都可以接受,一次性嘅海鲜拼盘质素唔错,绝对系回本位,餐枱够大就算拎左好多野食返黎都够位摆,侍应收碟速度都快,想平平地打个边炉伦哥都系唔错嘅选择,唔会有投诉。