餐厅: 閩港小廚
资讯:

2016-09-30 1813 浏览
本来想食上海野 但大排长龙 见呢间冇乜人就走入黎话无人其实入面都坐无虚席 只系冇排到出黎 好多人打边炉叫左蚝仔汤 几多料咖 不过汤既味唔出 少少可惜福建卤面 食闽菜必试 原来好大碗 好彩家父好钟意食面 而且面又够入味 好抵食清蒸沙巴龙趸仔 本人就最爱食蒸鱼 最怕酒楼大log大log咁放入蒸柜蒸 完全死鱼当活鱼 呢度就唔同啦 蒸到岩岩好 又滑肉中间又有鱼汁渗出 自己食左3/4条😛豉汁蒸鳝 其实我成日都分唔到鳝同鳗有冇分别 anyways,, 我钟意蒸鳝既蒸完都非常爽口 只系个豉汁太浓 盖过左鳝味 反而家父就觉得咁先够味 同埋可以碰头保无草泥味顺带一提 叫度既午餐三四十蚊就有交易 大大盒 够火喉 外卖左都同样好味 而且老板好好人 我地拣𩠌个时问三问四 左思右想都冇话我地 仲叫我地慢慢黎唔洗急 like ah!
本来想食上海野 但大排长龙 见呢间冇乜人就走入黎
话无人其实入面都坐无虚席 只系冇排到出黎 好多人打边炉