2010-05-19 14 浏览
出深水埗买完嘢,去咗西九龙中心揾饭食,见牛车水有位,就入去医肚。我同老公每人叫咗个set lunch,佢叫嘅系猪扒炒出前一丁,我叫嘅系肉眼扒配意粉。$31有齐餐包﹑餐汤﹑主菜同一杯饮品,都几抵,不过d嘢食嘅味道就真系麻麻!个忌廉汤杰挞挞,汤里面仲有d一块块未融嘅"汤",饮咗两啖已经唔想饮。我个肉眼意粉仲衰,块肉眼扒纸咁薄,仲要无乜味!d意粉直头太淋,仲要你望落去系好湿嘅感觉,好似煮得太耐而发胀咁。虽说加咗茄汁煮,但就一d味都无,食咗几啖就食唔落,仲剩返一大碟。反而老公个猪扒炒出前一丁就炒得几香,试过一小块猪扒都ok!早知我都叫呢个啦!其间听到另一张枱嘅男人,投诉个沙律变咗,但个类似餐厅经理嘅女人仲要死撑话系咁,不过因为隔咗两张枱,唔系好听得清楚佢地讲乜,不过最终见个经理攞口咗一小碗沙律出嚟比个男人。

$31嘅set lunch
伴碟嘅萝卜根本未洗干净,仲有d泥喺度!
非常难食嘅意粉!
2010-05-15