2015-06-03
依间分店ge人流唔算太多,我星期日中午时段去都有一定空位,唔使用太多时间等位。不过因为楼面设计关系,除左少量卡位外,净系得几张长枱,所以钟意私隐度高D ge朋友就可能唔太钟意la,不过同时亦代表可以一大堆朋友一齐坐,所以可以话各有利弊la。叫餐ge时候见到有依个 蕃茄牛肉饭 ge推广,叫佢比其实好似鸡饭,牛饭平($31),所以就试下la。首先,个饭ge卖相唔差ge,加上蕃茄酸酸甜甜ge香味都算吸引ge。不过仔细一望就发现牛肉少得可怜,只带4,5片。至于味道方面,整体唔差ge,因为蕃茄汁偏甜,唔会太酸,不过都几开胃。而汁入面ge少量蔬菜,因为应该煮左好耐,所以都入味,甜甜地几好味。不过由于我一开始分开左食片肥牛,无连汁,所以会觉得同个饭有少少唔夹。其实只要连埋汁同饭一齐食就都算几好味ge,所以我建议唔使再另外加牛汁la,因为味道唔太夹。整体而言,我觉得味道唔差ge,不过可能因为太少牛肉ge关系,所以我觉得$31好似有D唔抵。经常食吉野家ge朋友如果想转个口味,都不失为一个唔错ge选择。