2018-02-23 749 浏览
年初一冇咩食肆开,附近净系见到呢间餐厅,就入咗去喇。不过佢净系得两个menu,就系𠮶个特选2人餐同埋厨师推介,我地4个人就叫咗一个2人餐同埋2个在厨师推介入面嘅餐首先讲2人餐:就包一个前菜就系烟三文鱼沙律,之后两个汤,可以拣忌廉汤或者罗宋汤,仲有配两块蒜蓉包,咁主食就可以拣两个,我地就拣咗一个忌廉汤一个罗宋汤,纽西兰肉眼扒(8安士)拼炭烧猪仔勒骨三支骨,同埋澳洲m5和牛臀腰扒(8安士)拼法式烧蒙古小羊架一件肉眼扒同和牛叫咗6成熟,羊架就7成熟首先个忌廉汤偏杰,但系都几浓味好饮嘅,跟著个纽西兰肉眼扒就烧d唔错但冇乜调味,我觉得可以落少少盐做调味,而猪勒骨就个汁做得唔错,甜甜地几好味,几配合𠮶个猪勒骨,而m5和牛就超级有牛味,牛味简直浓到有dd骚,但系就偏生,下次应该要熟少少,不过宜家都够淋嘅,都系落dd盐好d,虽然去有个牛扒汁嘅,但佢个汁唔太配合个牛扒,总括黎讲呢两个餐都系好食嘅,包埋野饮冻饮唔洗加钱,而另外我地都叫咗个黑松露忌廉汁鸳鸯鱼柳,佢系比目鱼同埋三文鱼嘅,可以配饭/薯菜/意粉,我地就拣薯菜,跟著最后一个餐都系纽西兰肉眼扒嘅,配薯菜嘅,𠮶个就唔多讲了黑松露忌廉汁鸳鸯鱼柳,佢个汁超有黑松露味,攞黎点薯条/捞意粉都好夹(如果拣意粉的话)跟住佢个比目鱼同埋三文鱼都大块嘅,但系都系欠d盐,如果落dd盐去调味会好d,佢煎得几脆。佢另外都切咗个柠檬同埋有柠檬汁夹,几贴心所以呢间都系好食嘅,不过价钱偏贵